Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt S: M låtsas vara välfärdens räddare i nöden

Annons

Slutreplik till Erik Hamrin (M) och Åsa Coenraads (M).

Eftertankens kranka blekhet är vad Hamrin och Coenraads har drabbats av när de i sina insändare uppvisar ett politiskt dribblande av sällan skådat slag för att bortförklara Moderaternas fatala misstag om att låta pensionärer betala mer i skatt än löntagare.

I stället för att i klartext erkänna hur ogenomtänkt beslutet var så försöker de i stället lägga skulden på oss Socialdemokrater. Ynkligt och ryggradslöst! Det är vår S-styrda regering som steg för steg har städat upp efter er så att våra pensionärers skatter inte ska vara högre än andras.

När Hamrin och Coenraads sedan försöker låtsas vara välfärdens räddare i nöden, ja då går skam på torra land. Hur trovärdigt är det när moderaterna under sina åtta år i Rosenbad prioriterade skattesänkningar motsvarande 140 miljarder samtidigt som skolan bara fick sju miljarder netto och vård och omsorg lika så?

Och under perioden som Sverige inte hade en regering vintern 2018, så tryckte de en budget genom riksdagen tillsammans med KD och SD som fortsatte i samma stil.

Som om inte det vore nog så vill Moderaterna dessutom skära bort tio miljarder från socialförsäkrings-området genom sämre sjukersättning, flera karensdagar och lägre arbetslöshetsersättning.

Garant för välfärden? Knappast.

Pia Nilsson, S, riksdagsledamot

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel