Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt S: Sverigedemokraternas utspel är bara ett spel för gallerierna

I en nyhetsartikel i SA den 16 september försöker Sverigedemokraterna skapa sensation genom att lämna öppet för vilket budgetalternativ som de ska stödja när kommunfullmäktige i oktober ska fastställa kommunens budget för 2021.

Det SD nu håller på med är enbart ett spel för gallerierna med syfte att sätta fokus på deras parti. Allt är redan klart. SD kommer precis som tidigare att stödja Alliansens budget. Det här har de redan klarat ut med varandra.

Den styrande borgerliga alliansen har endast 18 av fullmäktiges 45 mandat och är i kraftig minoritet mot oppositionens 27 mandat. Därför är Centerpartiet och deras medstyrande helt i händerna på och beroende av SD för att få igenom sina beslut.

För oss Socialdemokrater vill vi klart och tydligt understryka, att vi precis som tidigare år kommer att lägga fram en socialdemokratiskt inriktad budget med satsningar på välfärden i stället för monument över Gustav II Adolf.

Sverigedemokraternas utspel är ingenting som intresserar oss.

Ulrika Spårebo(S), oppositionsråd och andre vice ordförande i kommunstyrelsen

Glenn Andersson(S), ordförande för Socialdemokraterna i Sala och ledamot i kommunstyrelsen

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel