Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt S: Tack vare oss blir chockhöjningen inte av!

Frågan om en höjning av avgiften för hemtjänst, hemsjukvård, trygghetslarm och matabonnemang har debatterats flitigt sedan alliansen i december lade sitt förslag.

Vi socialdemokrater har vid varje tillfälle påtalat det absurda i att kraftigt öka avgifterna för gamla och sjuka samtidigt som ytterst blygsamma höjningar görs på till exempel torgtaxa och extern uthyrning av kommunens sporthallar.

Vi kan nu konstatera att den chockhöjning alliansen föreslog inte blir av.

Orsaken är dock tyvärr inte att alliansens politiker ändrat åsikt och tycker att det vore orimligt att ta ut höga avgifter från grupper som redan i dag har ett mycket litet betalutrymme, utan anledningen är helt enkelt som vård- och omsorgsnämndens ordförande Elisabet Pettersson (C) mycket riktigt påpekade i kommunstyrelsen den 4 mars, att ”jag har förstått att jag inte kommer att kunna få igenom mitt förslag om avgiftshöjning”.

Från Socialdemokraterna är vi dock glada att vi lyckats stoppa chockhöjningen som annars drabbat Salas pensionärer och andra i behov av hemtjänst.

Vi står fast vid vårt löfte att budgetunderskottet som orsakats av alliansens slarv och bristande kontroll inte skall betalas av vare sig äldre, sjuka eller barn.

Camilla Runerås (S), oppositionsledare vård- och omsorgsnämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel