Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt S: Tar styret händelsen på Ekebyskolan på allvar?

Hur ser egentligen den borgerliga alliansen på det som händer på Ekebyskolan?

För det är Centerpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna som styr kommunen och har huvudansvaret för vad som händer och som är ansvariga för att vidta åtgärder.

Skolnämndens ordförande Bengt Larsson (C) har efter framställning från oss socialdemokrater, nu äntligen ändrat sig och bestämt sig för att kalla skolnämnden till ett extra sammanträde i början på Januari. Efter vår framställan har också andra partier anslutit sig till detta.

Larssons argument för att kalla till ett extra sammanträde är att han vill ha lugn och ro i den här frågan. Ett märkligt skäl för att kalla in nämnden kan tyckas. Men väljer man den väg som styret gjort att tidigare avvisa ett extra sammanträde med argumentet dålig ekonomi och att det blir ett sammanträde i februari, så är det en framgång att de nu insett att det behövs ett extra sammanträde.

För oss socialdemokrater handlar det om att nämnden informeras om vad som utförts hittills, hur det är förberett kring skolstarten i januari och hur skolkontoret och nämnden kommer att jobba långsiktigt för att säkerställa att eleverna och lärarna ska känna sig trygga i skolan och ägna sig åt sin huvuduppgift: undervisning och lärande!

Lärarfacken har varit väldigt tydliga med hur de ser på situationen och vad som måste göras för att få lärare att vilja stanna kvar och arbeta på skolan. En bra början är att lyssna till dem som jobbar på skolan och är närmast eleverna.

Stefan Axinge (S)

Per-Olov Rapp (S)

Gulnaz Haci (S)

Socialdemokraternas representanter i skolnämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel