Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt S: Vad händer med löftet om kommunens upphandlingsverksamhet?

I slutet av förra året beslutade kommunstyrelsen äntligen att inrätta ett näringslivsråd i kommunen. Det är en fråga som vi Socialdemokrater aktivt har drivit. Rådet har till uppgift att utveckla näringslivet, skapa ett bra företagsklimat, främja utvecklingen hos befintliga företag samt stimulera och öka attraktiviteten för nya etableringar. Syftet med rådet är att främja en långsiktig och hållbar utveckling av det lokala näringslivet.

Vi socialdemokrater har saknat en tydlighet och vilja kring vad kommunen och styret vill med det befintliga näringsliv som är aktivt i kommunen, hur vi får hit nya etableringar, men också skolans roll i det hela för att främja entreprenörskap hos våra unga.

Den 15 januari kommer näringslivsrådet att ha sin första träff och vi socialdemokrater ser med spänning fram emot vad kommunledningen kan göra och uträtta för att sätta Sala kommun på kartan när det gäller näringslivet.

Högst upp på agendan den 15 januari hoppas jag att det finns en punkt om kommunens upphandling.

Detta utifrån det möte som kommunstyrelsens ordförande Anders Wigelsbo (C) hade med delar av kommunens företagare kring kommunens upphandlingsverksamhet i början på april 2019. Hittills har inget hänt i den frågan. Många företagare i Sala var väldigt positiva till den dialog och information som kommunledningen bjöd in till. Därefter har ingenting hänt. Tiden den går och missnöjet växer hos företagarna, då man tröttnat på att kommunstyrelsens ordförande Wigelsbo bara lovar att förändringar ska ske men att det sedan inte händer någonting.

Så nu har du chansen Anders Wigelsbo att den 15 januari ta med detta som en punkt på dagordningen och visa att du och den borgerliga alliansen menar allvar med det som du lovat näringslivet om förbättrad upphandling.

Ulrika Spårebo (S), oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel