Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt S: Vi kräver ordentliga tag mot skolproblematiken

Vi ser väldigt allvarligt på den händelse som skedde på Ekebyskolan i måndags. Oavsett vilken skola det gäller i kommunen ska elever, lärare och övrig personal inom skolans verksamheter känna sig trygga att vistas i skolans lokaler.

Den situation som nu råder på Ekebyskolan måste få ett slut. Skolan kan inte ensamt ta ansvar för att lösa den uppkomna situationen. Därför har resurser satts in från kommunen och andra aktörer för att lösa situationen. Vi från socialdemokraterna kräver ett ordentligt tag mot den här sortens problematik och kommer att hålla oss underrättade om hur kommunen med flera arbetar för att göra det bästa för våra elever och lärare.

Den diskussion som nu sker på sociala medier gynnar ingen i det här läget, då det råder olika meningar om vad som skett och händelsen utreds nu av polisen. Låt oss i stället som kommun fokusera och arbeta för att ge våra ungdomar och personal på skolan arbetsro.

Ulrika Spårebo (S), oppositionsråd

Stefan Axinge (S), oppositionsledare i skolnämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel