Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt SBä: Svårt att bemöta en replik baserad på känslor

Slutreplik.

Det blir lite svårt att bemöta en replik som mer verkar vara baserad på känslor än konkreta invändningar. Sakfrågan handlade om att vi la fram en idé om att fler föreningar skulle tillfrågas om de var intresserade av att sköta kommunala anläggningar via driftsstöd och avtal med kommunen. Moderaterna är tydligt emot det och det står dem självfallet fritt att argumentera emot idén!

Moderaterna väljer dock återigen att fråga oss ”hur det ska gå till” men glömmer då själva poängen med att det finns en förvaltning. De verkar heller inte ha läst de förklaringar vi givit. Men för att tydliggöra det hela så är svaret på frågan:

Kommunen frågar föreningslivet om de är intresserade och möjligt. 2. Kommunen och föreningen som är intresserad tar fram ett avtal där det framgår vem som gör vad.

Att föreningar få driftsstöd för att bedriva verksamheter i både egna och kommunens lokaler är inget nytt. Det görs både i Sala och i andra kommuner som vi även påvisat i tidigare inlägg.

Svaret på skolans framtid och moderat budgethantering får vi se hur det faller ut när budgeten snart ska tas.

Vi hoppas att de också försöker höja anslagen för att minska neddragningar. Vi kommer att lägga fram ett eget förslag även i år och precis som Sverigedemokraterna stödja det förslag som är närmast vårt, när det faller. Vi har inga problem att rösta emot ett Alliansförslag som är lika dåligt som det direktiv de tidigare lagt fram.

Hanna Westman, ordförande Salas Bästa

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel