Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt SD: Staten behöver ta ett större ansvar

SD:s svar till M angående kostnadsutjämningen. Sveriges kommuner och regioner har enorma problem att få sin ekonomi i balans. Det finns vinnare och förlorare, och för de som får betala har jag full förståelse att det växer fram en missnöjdhet och att situationen för dessa blir problematisk.

Uttalanden som ”öppna era hjärtan”, bland andra okloka beslut gällande det stora migrantmottagandet vi fick, när det inte fanns någon reell plan att handlägga alla utmaningar som uppstår i sådana situationer, har fått en negativ ekonomisk effekt för Sverige. Situationen i många glesbygdskommuner som tagit emot många asylmigranter är extremt ansträngd.

Och ingen kan anklaga SD för den situationen som uppstod, för i dag inser de flesta att vi hade rätt!

Det som nu händer i många kommuner är stora nedskärningar i skolor, vård och omsorg på grund av dålig ekonomi och som slår hårt på glesbygden. Vi vill att det skall finnas möjlighet att bo över hela Sverige.

Vi får nu betala cirka 200 miljoner kronor i Västmanland, och det var definitivt inte det som man önskade sig som politiker. Generellt sett var inte beslutet det vi önskade, men det är som att välja mellan pest eller kolera, där jag ser att staten skulle ta ett betydligt större ansvar.

Ingvar Jonsson (SD), regionråd i opposition

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel