Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt SD: Stöd till hemlösa studenter ska gälla alla

Svar till Camilla Runerås & Elisabet Petterson:

Det gläder mig att Camilla Runerås (S) och Elisabet Pettersson (C) visar prov på medmänsklighet gällande bland annat hemlösas situation i Sala.

Vi Sverigedemokrater har inget emot att stödja ett sådant förslag, men vi vill att förslaget villkoras:

Förslaget skall gälla alla, oavsett kön, etnicitet eller funktionsvariationer. Camilla och Elisabet har under innevarande år förvägrat exempelvis en multisjuk kvinna samt en annan, ensamstående kvinna med två utvecklingsstörda barn, tak över huvudet. Den multisjuka kvinnan tvingas bo i bil medans mamman fortfarande är inneboende hos vänner. Camilla och Elisabet har dock låtit omhänderta/placerat barnen till det facila priset av tre miljoner kronor per år. Det hade varit humanare att bevilja bostad och stödinsatser i stället, för att inte tala om det själsliga lidandet att mor och barn är separerade. Skattebetalarna kan se fram emot år av betydande, kostnadskrävande, resursslukande och bestående konsekvenser, för det blir ringar på vattnet.

De individer som eventuellt skall omfattas av erbjudandet skall inte inneha avslagsbeslut på asylansökan, utvisningsbeslut, och ska inte heller återfinnas i misstanke, belastning eller brottsregistren.

De individer som skall omfattas av beslutet skall, vid inskrivningstillfället i vår gymnasieskola, inte ha fyllt 18 år.

Motioner, interpellationer samt medborgarförslag är vi politikers verktyg att belysa problem samt att få till bestående förändringar i vår kommun.

När Camilla och Elisabet ändå har ångan uppe vore det klädsamt att ni även backar från era beslut gällande:

Att avslå personlig assistans till en minderårigt rullstolsbundet CP-skadat barn i behov av såväl andningshjälp som sondmatning.

Att avslå övriga funktionshindrade, som i lagens mening och i andra svenska kommuner bedöms uppfylla kriterierna för LSS-insatser såsom personlig assistans, kontaktperson, ledsagarservice med mera.

Om ovanstående förslag blir verklighet så kommer Sala kommun onekligen att visa prov på att vara en attraktiv kommun att bo, leva och leva i. För som det är nu pekar färdriktningsvisaren åt helt fel håll.

Louise Eriksson (SD)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel