Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt SD: Vi kommer att fortsätta att lyfta kommunens historia och kulturarv

Det är glädjande att vår motion om att lyfta fram bysten på Gustav II Adolf har fått sådan medial uppmärksamhet. Eftersom motionens intention är just att lyfta fram och göra den tillgänglig för allmänheten så har vi oavsett utslag lyckats till viss del. Vi Sverigedemokrater hyser all respekt för allt arbete Sala hembygdsförening lägger ner ideellt för att bevara Salas historia och kulturarv för kommande generationer. Ett mycket viktigt arbete ska sägas.

Om man läser vår motion någorlunda nogsamt så kan det inte undgå någon att intentionen är att utreda möjligheten att lyfta fram bysten för allmänheten, samt att utreda möjligheten att använda befintligt byst. Återigen, det är för en minimal kostnad och vi vänder oss inte emot att en kopia tas fram. Exakt hur det ska gå tillväga är det berörd förvaltning och tjänstemän som får ta fram förslag på.

Det ska även sägas att i dagsläget så varken marknadsförs bysten av hembygds- och fornminnesföreningen eller någon som helst information på deras hemsida. Så bystens betydelse just för dem är inget som syns utåt. Om övriga partier kommer att ändra sig i beslutsfrågan till kommande fullmäktige i oktober månad återstår att se. Vi Sverigedemokrater kommer oavsett fortsätta vårt arbete med att lyfta fram Sala kommuns historia och kulturarv.

Magnus Edman, ordförande SD Sala och SD Västmanland

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel