Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Stå upp för småföretagare i Västmanland!

Tomma lokaler, flertalet avbokningar och osäkerhet inför framtiden är en verklighet många småföretagare är oroliga för i dessa tider. I värsta fall stannar deras verksamheter av, eller så upphör dem att existera. Många mindre företag har dessutom ofta mindre marginaler, vilket gör att intäktstapp slår extra hårt.

Det är uppenbart att Coronaviruset sannerligen har satt många företagare i en prekär situation. Därför är det så viktigt att samhället står upp för alla länets jobb- och välfärdsskapare, genom att i den mån det går fortsätta handla lokalt. Det kan handla om det dagliga morgonkaffet du köper på det lilla fiket innan du går till jobbet, den mysiga lunchrestaurangen du brukar besöka på helgerna eller varför inte din lokala järnaffär?

Situationen vi befinner oss i är sannerligen allvarlig, om detta råder det inga tvivel. Samtidigt fortgår livet, om än med andra rutiner. I stället för att samlas under ett och samma tak finns exempelvis ofta take away-alternativ som minimerar risker, samtidigt som det ger företagare möjligheten att hålla sin verksamhet öppen. Det viktigaste är således att fortsatt vara såväl uppmärksam som uppfinningsrik.

Givetvis ska man som individ följa de råd och regler myndigheter gått ut med. Stanna hemma när du är sjuk och uppvisar förkylningssymptom, undvik större folksamlingar och fortsätt tvätta händerna ofta.

Nästa gång du befinner dig ute på stan, ägna gärna småföretagen en tanke. Vi får inte glömma att 26 procent av alla skatteintäkter i länet härstammar från dem. Att överge dem nu drabbar i slutändan inte bara dem själva, utan även länet i stort.

Thomas Byström, regionchef Företagarna Stockholm-Mälardalen

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel