Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt V: Vi driver politiken västerut

Ett år i opposition har gått. Vi kan se tillbaka på ett år då vi, trots ett ökat stöd från väljarna i Västmanland, har stått utanför allt samarbete med övriga partier. Det är inte självvalt, vi samarbetar gärna i de viktiga frågor som regionen har att hantera. Vi är vana att styra och ta ansvar för såväl ekonomiska som organisatoriska beslut. Dessutom har Vänsterpartiet ett erkänt högt förtroende hos befolkningen i sjukvårdsfrågor.

Det har på många sätt varit ett intressant år. Vi har ställt närmare trettio interpellationer till ansvariga regionråd om allt från jämställd medicinsk behandling och regionens arbete med HBTQ-frågor, till timanställdas arbetsvillkor och avtalet med Apotekstjänst. Men vi har inte enbart ställt frågor, utan vi har även kommit med flera skarpa förslag till förbättringar. Vi har bland annat motionerat om treåriga frikort för kroniker, en arbetstidsmodell för äldre medarbetare, kostnadsfria mensskydd på ungdomsmottagningarna och införande av en regional koldioxidbudget. Reformer som vi menar skulle göra tillvaron bättre för många människor, både nu och i framtiden.

Vi är en stark grupp politiker med goda kunskaper om bland annat arbetsrätt, mänskliga rättigheter, HBTQ-frågor, sociala frågor, funktionsrättigheter och feminism. Vi har både erfarenhet och nytänkande i gruppen. Som fjärde största parti i Region Västmanland använder vi våra sex mandat i regionfullmäktige väl och försöker att vara en röst även för dem i befolkningen som inte själva gör sig hörda. Genom att fortsätta att lägga genomtänkta förslag med fokus på rättvisa och jämlikhet har vi för avsikt att pressa politiken vänsterut även de återstående tre åren av mandatperioden.

Vänsterpartiets fullmäktigegrupp, Region Västmanland

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel