Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Välfärdsarbetare i Sala kommun pressas allt hårdare

Vi ser med stor oro hur välfärdsarbetare i Sala kommun pressas allt hårdare.

Vi möter ständigt en tuff arbetsmiljö med arbetstider som inte är hållbara på arbetsplatserna. Det leder till sjukskrivningar och även att fler överväger att avsluta sin anställning. Detta är helt förödande för vården, skolan och omsorgen som står inför enorma utmaningar både nu och i framtiden.

Med de besparingar som kommer att genomföras så kommer medlemmarna i Kommunal drabbas ännu en gång och fler försämringar är att vänta i en redan slimmad organisation. Vem ska ta hand om barnen och våra äldre när inte barnskötaren och undersköterskan orkar längre? Vem ska städa lokalerna, laga maten eller sköta lokalerna både på ut- och insidan?

Heltid som norm är något som vi kommit överens om med arbetsgivaren ska genomföras, men vi kommer aldrig acceptera att det blir på bekostnad av medlemmarnas hälsa.

Sala kommun måste börja värdesätta sin personal och inte ta dessa viktiga välfärdsproffs för givna.

Det är de anställda som ser till att välfärden fungerar. Varje dag, dygnet runt, årets alla dagar. Lyssna på de som vet och kan verksamheten bäst, i stället för att ta beslut över deras huvuden där deras yrkeskunnighet och erfarenhet inte tas tillvara. En delaktighet och ett medbestämmande över sitt arbete och sina arbetsuppgifter leder till ökad arbetsglädje och en bättre arbetsmiljö.

Kommunals krav är mer resurser för en ökad bemanning som ger förutsättningar till bättre och hållbara scheman med tid för återhämtning. Det är möjligt genom att anställa många av de som redan i dag jobbar på en otrygg anställning.

Ta till vara på den kompetens som finns inom vården, omsorgen, skolan och gata/park!

Så menar vi att Sala kommun kan bli en attraktiv arbetsgivare för att behålla och även locka fler till välfärdens viktiga yrken.

Britt-Lis Leffler, ordförande Kommunal Bergslagen sektion Sala

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel