Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dottern häktas för mordet på sin far

Såväl 18-åringen som hans 41-åriga sambo, som misstänks för ”sommarstugemordet" utanför Arboga, fick samma besked av rådman Hans-Åke Nygren vid fredagseftermiddagens häktningsförhandling i Västmanlands tingsrätt. De båda häktas på sannolika skäl misstänkta för mord och mordförsök.

Häktningsförhandlingen var en hundraprocentig framgång för såväl åklagare Jessica Wenna som polisens utredare.

Förutom att de båda misstänkta häktades beviljade rådmannen fyra veckors häktning, vilket är lite ovanligt i sammanhanget.

– Med hänsyn till utredningens omfattning ska åtal vara väckt senast den 30 september, motiverade Nygren.

Han biföll också åklagarens krav på att belägga de misstänkta med restriktioner samt yrkandet på så kallat yppandeförbud.

Det senare innebär att ingen av parterna får prata om vad som sades bakom stängda dörrar, något som 18-åringens advokat, Lars Jähresten motsatte sig inledningsvis.

Häktningsförhandlingen mot 18-åringen hölls först. Han stegade in i rättssalen, eskorterad av personal från kriminalvården. Han höll händerna för ansiktet och såg allmänt tagen ut av stundens allvar.

41-åringens häktningsförhandling, som inleddes en timme försenad, gick snabbare. 41-åringen kom in i rättssalen med en grå tröja över ansiktet och behöll denna så länge förhandlingen var öppen. Under den stängda delen tog hon dock av sig tröjan.

Kammaråklagare Jessica Wenna var fåordig efteråt, med hänvisning till rådande förundersökningssekretess och det färska yppandeförbudet.

– Först och främst är det här resultatet av ett gediget polisarbete, sade hon och fortsatte:

– Utredningen fortsätter med oförminskad styrka. Vi kommer att fortsätta att hålla förhör och analysera beslagtaget gods. Vi väntar fortfarande på en del analyssvar från NFC, förklarade Jessica Wenna och ville sedan inte svara på några fler frågor från det samlade pressuppbådet.

Fredagseftermiddagens beslut innebär att polisen inte har någon omedelbar tidsfrist att jobba emot, men det betyder inte, enligt Jessica Wenna, att utredningen slår av på takten:

– Nej, det återstår ännu mycket att göra i utredningen, konstaterade hon.

På frågan om utredningen kring makens drunkning för lite drygt ett år sedan, hade hon inget mer svar än att ingen har blivit delgiven misstanke om brott ännu.