Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dotterns sambo begärs häktad för mord på 42-åringens make – sonen har släppts

Artikel 19 av 262
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

En av de tre familjemedlemmar till den 42-åriga kvinnan som är huvudmisstänkt i sommarstugemord-fallen begärs häktad vid Västmanlands tingsrätt. En annan familjemedlem har släppts efter att ha suttit anhållen.

Annons

LIVE-TV 16.00: Åklagaren om häktningen – vi sänder direkt från tingsrätten.

TV: Vår reporter Håkan Slagbrand om de invecklade turerna i fallet:

Det rör sig om kvinnans dotters sambo, en 25-årig man, som begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för mord på den 42-åriga kvinnans make. Ett dödsfall som inledningsvis antogs vara en olyckshändelse.

Vad beträffar de övriga två som anhållits misstänkta för mord eller medhjälp till mord sitter kvinnans 19-åriga dotter fortsatt anhållen vid lunchtid på fredagen. Kvinnans 20-årige son har försatts på fri fot efter beslut från åklagaren. Det är oklart om misstankarna mot honom kvarstår. Den som nu begärs häktad är dotterns 25-årige sambo.

Läs också: Sommarstugemorden – 42-åringens båda barn släppta

Häktningsförhandling mot 42-åringens dotters make kommer att hållas under fredagseftermiddagen vid Västmanlands tingsrätt. 25-åringen begärs häktad på sannolika skäl, den starkare av de två misstankegrader som kan leda till häktning.

Sedan tidigare sitter den 42-åriga kvinnan häktad, hon misstänks tillsammans med sin 19-årige pojkvän för mord och mordförsök på 42-åringens föräldrar. De brotten skedde i augusti 2016.

Enligt VLT:s reporter Håkan Slagbrand har de senaste dagarna inneburit att misstankarna mot den 25-årige mannen stärkts:

– De tre greps och anhölls i onsdags, då gällde misstankarna medhjälp till mord. 25-åringen anhölls skäligen misstänkt för mord. Under de senaste dagarna har de tre sannolikt suttit i skarpa förhör.

Något måste ha hänt under förhören med de tre, som gjort att kammaråklagare Johan Fahlander nu kan begära 25-åringen häktad på den starkare misstankegraden på sannolika skäl misstänkt – och dessutom misstänka honom som direkt delaktig i mordet, alltså inte bara för medhjälp.

Läs mer: Sonen, dottern och hennes sambo förhörda om mordet på 42-åringens make (17/2).

LÄS MER: Här hittar du alla våra tidigare artiklar om Sommarstugemorden (79 artiklar)