Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömsemester med förhinder

Emma StraubSemesternÖversättning: Klara LindellMassolit förlag

ROMAN. Familjen Post, två föräldrar, två vuxna barn, en kär familjevän och tillhörande partners, åker till Mallorca där de hyrt ett hus.

När de bor under samma tak i två veckors tid dyker fler och fler problem och oväntade hemligheter upp.

Jim och Frannys äktenskap är på bristningsgränsen, dottern Sylvia längtar bara efter att lämna New York och flytta iväg till college, sonen Bobby försöker hålla uppe skenet av en lysande karriär och hans flickvän Carmen vill egentligen inte vara där överhuvudtaget.

Makarna Charles och Lawrence smyger runt och väntar spänt på besked om de ska få adoptera ett barn.

Det verkar bli långt ifrån den perfekta familjesemestern som Franny Post så gärna ville ha.

Det låter kanske som ett klyschigt upplägg, men författaren lyckas förvalta historien väl och göra ”Semestern” till en läsvärd bok.

Berättelsen är inte för deprimerande, inte heller för rosenskimrande och löjlig. Visserligen känns varken historien eller karaktärerna särskilt djupa men det täcks upp av ett effektivt språk och en njutbar och underhållande berättelse. Det enda jag kan klaga på är slutet. Emma Straub levererar sida efter sida boken igenom men slutet känns något svagt och hastigt. Men ”Semestern”, en amerikansk bästsäljare, är hur som helst en perfekt bok för sommarläsning!