Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelmordet i Möklinta: Polisens utredning är klar

Artikel 18 av 18
Dubbelmordet i Sala
Visa alla artiklar

En man mördade sina två barn och tog sedan sitt eget liv. Det finns ingen annan misstänkt för brottet och mördaren sköt sig själv. Därmed finns det ingen att åtala – och polisens utredning är klar.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Det var Aftonbladet först med att meddela. Därmed sätts en polisiär punkt för de tragiska händelserna i Möklinta som ägde rum på kvällen den 23 januari 2019 och som vi i åtskilliga artiklar berättat om.

Barnens far, tillika deras mördare, erkände i en livesändning på Facebook sitt brott. Flera personer som såg sändningen larmade polisen, men då polisen tog sig in i bostaden i Möklinta hade mannen avslutat Facebooksändningen och tagit även sitt eget liv.

Även om en brottsutredning kan betecknas som klappad och klar i och med att en misstänkt person erkänt – och dessutom tagit sitt eget liv – måste polisen utreda saken mycket noga då ett allvarligt brott inträffat, bland annat för att utesluta möjligheten att någon annan kan misstänkas för brott.

Därför har utredningen dragit ut på tiden, de döda har obducerats och polisen har gått igenom allt det material som samlats in. Prover har skickats på analys. Polisen har förhört åtskilliga personer. Den döde mannens dator och telefon har analyserats.

Allt visar att mannen var ensam skyldig till brottet att skjuta sina barn. I och med att han tog sitt eget liv kan han inte ställas till svars i domstol för sitt brott. Och därmed är polisutredningen avslutad.

Efter morden vidtog ett omfattande kris- och sorgehanteringsarbete för boende i trakten där brottet skedde, barnens skolkamrater och andra.