Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elias Lundberg satsar på Volvo Euro Cup: ”Ett klockrent val”

21-åriga rallyföraren Elias Lundberg från Sala väljer nu att satsa på Volvo Euro Cup 2020. Det är en nystartad serie med sex deltävlingar i fem europeiska länder där tre tävlingar är på grus och tre på asfalt. Deltagarna tävlar i nästintill identiska Volvo originalbilar.

Anmäl text- och faktafel

Elias Lundberg beskriver serien som en utomordentlig möjlighet att fortsätta sin utlandssatsning.

- Att få utlandserfarenhet i en tuff klass under en väldigt rimlig budget är något jag och många andra eftersträvat. Budget är utan tvekan det stora hindret för många inom vår sport och Volvo Euro Cup ser jag som ett klockrent val för att kunna tävla utomlands för en bråkdel av budgeten andra utländska serier kräver, säger han.

Det har redan rapporterats om väldigt många intresserade ekipage från olika länder. Elias har tidigare tävlat mycket i Volvo Original och känner till förutsättningarna väl.

– Motståndet som man möter i Volvo Original är alltid tufft och jag vet att denna serie inte kommer bli något undantag då flera av de snabbaste ekipagen redan är anmälda. En rolig utmaning kommer det bli, att överleva de längre asfaltstävlingarna med bra resultat kommer nog bli nyckeln till framgång.

Teamet håller på att göra i ordning bilen som dom införskaffade nu i höst. Den ska nu förberedas för asfalt då första deltävlingen går i Holland under mars månad.

Målet för säsongen är att vinna cupen. Teamet öppnar även för att möjligtvis göra inhopp i andra serier under säsongen utöver Volvo Euro Cup.