Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En dubbel för Björn Röcklinger

Julmyratränaren Björn Röcklinger tog en dubbelseger som tränare under Bergsåkerstravet i onsdags.

Det började med att Zätakicken vann ett montélopp med lärlingen Isabelle Orsimo i sadeln. Ekipaget satt långt ner i fältet ända fram till upploppet då Zätakicken och Orsimo avslutade bäst av alla till en knapp seger.

Nästa seger kom genom Sungift Z.A. med Röcklinger själv i sulkyn. Hästen kördes till ledningen direkt från start och väl där höll ekipaget ett jämnt tempo under loppet.

Björn Röcklinger ökade farten in i slutkurvan och segern blev till slut mycket övertygande. Det var första segern i karriären för det fyraåriga stoet.

Det blev ytterligare en ortsseger under tävlingarna genom Jörgen Westholmtränade fyraåringen Protector.

Hästen vann ett lärlingslopp med Jasmine Ising i sulkyn. Ising körde hästen i andraspår med rygg fram till slsta långsidan då attacken sattes in. Protector visade fin inställning och avgjorde loppet till en lätt seger. Det var karriärens första seger för hästen.

Samma kväll vann Reijo Liljendahls Aristocat Boko på Solvalla. Örjan Kihlström körde hästen i ledningen där ekipaget svarade på alla attacker och höll undan till en säker seger. En bra prestation av den åttaåriga valacken.