Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Expansion kan ge 150 nya jobb

E-handelsföretaget Apotea får lokaler på 5000 kvadratmeter i Morgongåva.

Pär Svärdson talar om en explosionsartad utveckling de senaste åren, sedan han och några kollegor köpt upp Familjeapoteket av Sjätte AP-fonden och bytt namn på det till Apotea. När logistiken flyttades till Morgongåva för två år sedan var det bara två anställda. I dag är det 27.

Det enda som hindrat företaget hittills från att anställa ännu fler är de trånga lokalerna på 700 kvadratmeter. Men nu är byggnation av ett nytt hus i full gång. I november ska 5000 kvadrat stå klara bara ett stenkast från nuvarande lokaler i Företagsparken.

– Vi har det väldigt trångt i dag. Nu får vi chans att växa rejält. Potentialen är enorm för e-handel med apoteksprodukter. Att vi hamnat i Morgongåva har sina orsaker. Vi har haft lätt att få tag i bra arbetskraft här. Vi har också haft ett bra samarbete med Företagsparken, med Anders Wall i spetsen, och med kommunen, säger Pär Svärdson.

Sedan i februari hanterar Apotea receptbelagda mediciner på ett nytt sätt.

– Den biten har fyrdubblats sedan dess, berättar Svärdson.

Den receptbelagda delen kommer också att flyttas till Morgongåva när nya huset står klart. I dag arbetar fyra apotekare på huvudkontoret i Stockholm.

– När nya byggnaden är klar har vi behov av att anställa fem-tio farmaceuter till, säger Pär Svärdson.