Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Expansion kan ge 150 nya jobb

E-handelsföretaget Apotea får lokaler på 5000 kvadratmeter i Morgongåva.

Annons

Pär Svärdson talar om en explosionsartad utveckling de senaste åren, sedan han och några kollegor köpt upp Familjeapoteket av Sjätte AP-fonden och bytt namn på det till Apotea. När logistiken flyttades till Morgongåva för två år sedan var det bara två anställda. I dag är det 27.

Det enda som hindrat företaget hittills från att anställa ännu fler är de trånga lokalerna på 700 kvadratmeter. Men nu är byggnation av ett nytt hus i full gång. I november ska 5000 kvadrat stå klara bara ett stenkast från nuvarande lokaler i Företagsparken.

– Vi har det väldigt trångt i dag. Nu får vi chans att växa rejält. Potentialen är enorm för e-handel med apoteksprodukter. Att vi hamnat i Morgongåva har sina orsaker. Vi har haft lätt att få tag i bra arbetskraft här. Vi har också haft ett bra samarbete med Företagsparken, med Anders Wall i spetsen, och med kommunen, säger Pär Svärdson.

Sedan i februari hanterar Apotea receptbelagda mediciner på ett nytt sätt.

– Den biten har fyrdubblats sedan dess, berättar Svärdson.

Den receptbelagda delen kommer också att flyttas till Morgongåva när nya huset står klart. I dag arbetar fyra apotekare på huvudkontoret i Stockholm.

– När nya byggnaden är klar har vi behov av att anställa fem-tio farmaceuter till, säger Pär Svärdson.