Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får klassrum i Möklinta tjäna som moské under lektionstid?

Artikel 1 av 5
Konflikten kring bönestunden på Möklinta kyrkskola
Visa alla artiklar

OBS. Det här är en insändare och skribenten står för uppgifterna i den. Vid kontroll med kulturskolechefen dementeras flera av de påståenden som framförs i insändaren. Bland annat stämmer det inte att obehöriga har vistats i skolan.

Chefredaktörens blogg: En insändare som inte borde ha publicerats – så hanterade vi misstaget

Som skattebetalare tillika potentiell väljare vill jag veta vilka partier i Sala som har godkänt och fattat beslut om att skolans lokaler, på lektionstid, får nyttjas av allmänheten som moské? Onsdagen den 28/3 i Möklinta kyrkskola blev två elever utvisade, av sin lärare, från sitt klassrum. Orsaken var att klassrummet redan var upplåten som moské för fyra män.

Ytterligare ett rum, på skolan, var upplåten som moské åt en kvinna. Eleverna var på plats på utsatt lektionstid men fick vänta ytterligare 10 minuter, innan lektionen kunde upptas. När männen avslutat sin bön bad läraren om ursäkt till männen, för att eleverna "stört" deras bönestund.

Får det enligt Skollagen förekomma religiösa inslag likt dessa i skolan och på lektionstid? Till vad, får det enligt Skollagen, tas av elevernas lektionstid till för verksamhet? Har bygglov ändrats för Möklinta kyrkskola det vill säga att den nu är en moské? Vilka fler skolor i kommunen, är nu även moskéer?

Sedan när får obehöriga vistas i skolans lokaler på lektionstid?

Arne Eriksson, Gullvalla

Skolans svar på kritiken: ”Får konsekvenser när falska rykten kommer igång”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel