Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Festbesökarna fick smak för honung

Nyskördad honung direkt från bikupan fick besökarna provsmaka vid Gröna Kunskapshuset i Östa under lördagens Fest i Heby.

Västerlöfsta biodlarförening upplever ett ökat intresse för biodling och under Fest i Heby fanns de på plats vid Gröna Kunskapshuset i Östa för att berätta om biodling, honung och om sin verksamhet. På plats fanns också några kupor med bin och en visningskupa där man i genomskärning kunde se hur biet lever inuti kupan.

Henrik Waltari och Mona Olsson-Waltari gjorde ett besök vid visningskupan.

– Det är gott med honung och vi som har en stor trädgård är glada för att bina pollinerar, säger Mona Olsson-Waltari.

– Så är vi också intresserade av att bygga bon för humlor, det lär de ut här så det tänkte vi skaffa oss kunskap om, tillägger Henrik Waltari.

På ett bord står flera honungsburkar uppradade för provsmakning. Dessutom kan man få smaka helt nyskördad honung direkt från bikupan.

– Gud, vad gott, jag älskar honung. Jag äter mycket honung och köper trekilosburkar av en biodlare från Tärnsjö, säger Nina Brännlund.

Philip Brännlund provar på att göra biholkar som man använder för att ge vildbin ett litet hem att bo i.

– Det här är festligt, himla kul grej, säger Philip Brännlund och visar upp biholken.