Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maj-Britt trivs bättre borta än hemma

Hon bor i Västerfärnebo och fyllde 80 år i söndags den 15 maj.
Maj-Britt är född i Järfälla. Som ung kom hon till Tärna folkhögskola och studerade där. Hon har även läst diverse förberedande ämnen till småskolelärarinna på Sigtuna folkhögskola.

Annons

I ungdomen var hon aktiv scout.

På 1940-talet arbetade hon en tid som springflicka åt butik Westen i Västerås. Hon har också arbetat på barnhem, kontor samt varit baderska i Sätrabrunn. Under tiden hennes make Evert drev sin egna firma skötte Maj-Britt bokföringen.

Under de tre barnens uppväxt var hon hemmafru och skötte om hushållet och allt därtill som ingår i att fostra barn.

– Jag har alltid tyckt om att resa och i min ungdom reste jag långresor på min vespa tillsammans med en vännina. När barnen blev vuxna så åkte jag och maken på en del utlandsresor. Jag har alltid tyckt att ”hemma bra men borta bäst”.

Innan Maj-Britt fick en stroke på 1980-talet så cyklade hon med sina kompisar i deras cykelgäng en gång i veckan under flera år.

– Efter stroken blev det mest att ses över en fika. Nu för tiden deltar jag i dagverksamheten på Björkgården två dagar i veckan och träffar alltid trevliga människor som kan berätta ett och annat både från i dag och förr, skriver Maj-Britt.

Mer läsning

Annons