Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera bränder rasade i Heby kommun

Strax efter klockan 08 på torsdagsmorgonen inkom ett SOS-alarm om skogsbrand i Ingbo, därefter inkom ytterligare ett larm.

Anmäl text- och faktafel

Räddningstjänsten arbetade under torsdagen med att släcka två skogsbränder, i Ingbo och i Sillbo/Horsskogen. Det var inledningsvis brandflyget som slog larm.

Branden i Ingbo var som mest cirka två hektar stor innan den kunde hindras i sin spridning och fås under kontroll. Två släckningsbilar och tre tankbilar fanns på plats. Räddningstjänsten kan inte i nuläget ge någon prognos på hur lång tid släckningsarbetet kommer att ta.

Branden i Sillbo/Horsskogen var som mest 300 gånger 400 meter stor innan den kunde inringas och bringas under kontroll.. Åtta enheter arbetade som mest på platsen.

Inga närliggande bebyggelseområden var hotade av bränderna.

Polis kallades till branden i Ingbo för teknisk undersökning eftersom brandens uppkomst var oklart och anlagd brand inte kunde uteslutas. Resultatet av den tekniska undersökningen – om sådan över huvud taget kunnat genomföras under torsdagen eller måste anstå tills brandområdet svalnat – är ännu inte känd.

Under torsdagseftermiddagen kunde räddningstjänsten avsluta arbetet på båda brandplatserna.

Observera att platsens läge baseras på preliminära uppgifter.