Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera lokala medaljer på SM!

Fyra lagmedaljer. Det blev resultatet för de lokala skyttarna när SM har avgjorts senaste månaden.

Sommaren är en intensiv period för skyttarna i de olika grenarna.

Snart åker Hebyskytten Lotten Johansson på världsmästerskapen i Spanien.

Där ska den 22-åriga Vittingetjejen tillsammans med 29 andra svenska skyttar jaga medaljer i stenhård konkurrens.

På hemmaplan har bland annat svenska mästerskapen på 300 meter bana i uppländska Ekebyboda, SM i fältskytte i Västerås och SM i k-pist i Västra Husby genomförts. Och det blev flera framgångar för Västerfärnebos Peter Fahlman och Britt Bohlström.

I Ekebyboda ingick 65-årige Fahlman i Västmanlands lag som tog guld i klassen för veteraner. Individuellt slutade han på 23:e plats.

I fältskytte blev det ett nytt lagguld och individuellt placerade sig Peter på en sjunde plats i veteranklassen. Kila Skyttegilles Hans Eriksson kom på 20:e plats i veteranklassen och Niklas Henriksson, Heby, blev 47:a och Peter Eriksson, Kila, 60:e i seniorklassen.

I svenska mästerskapen i k-pist fixade Britt Bohlström, Västerfärnebo, och Hans Eriksson, Kila, varsin medalj när de ingick i det lag som tog brons i k-pist fältskjutning. Britt kom dessutom på 15:e plats i ställningar. I liggande kom 69-åringen på 18:e plats.

Hans Eriksson stod för en bra insats och slutade på femte plats i 65-årsklassen.