Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flyktman tog brons på Studenternas

Tommy Flyktman knep på lördagen ett brons vid svenska mästerskapen på Studenternas i Uppsala. I finalen fick han stryk av veteranerna Stefan Svensson, 52, och "Posa" Serenius, 62 år.

Inför nästan 6 000 åskådare tog den 24-årige Tommy Flyktman sin andra SM-medalj. Tidigare hade han ett brons från 2005 - nu knep han en ny tredjeplats.

Den här gången med mersmak efter en SM-finaldag som bjöd på krascher, vurpor och en hel del dramatik.

- Med tanke på hur dagen blev är jag nöjd med bronset, säger Tommy efteråt.

Men visst syntes en aning besvikelse i hans ögon efter att ännu en gång fått se de två veteranerna Stefan Svensson och Posa Serenius före sig i resultatlistan.

- Det här var härligt, utbrast Stefan Svensson efter att ha snuvat Posa Serenius på hans 21:a guld.

Tommy Flyktman stod för flera starka heat, men också för en rejäl  vurpa när han fick ett rejält kast bara 40 meter från mål i ett av heaten.

Men Flyktman reste på sig och tog sig till en A-final efter att ha vunnit B-finalen överlägset. I A-finalen hängde han dock inte riktigt med, men det blev ändå en meriterande bronsmedalj.

Läs mer i måndagens SA.