Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flyktman tog brons på Studenternas

Tommy Flyktman knep på lördagen ett brons vid svenska mästerskapen på Studenternas i Uppsala. I finalen fick han stryk av veteranerna Stefan Svensson, 52, och "Posa" Serenius, 62 år.

Annons

Inför nästan 6 000 åskådare tog den 24-årige Tommy Flyktman sin andra SM-medalj. Tidigare hade han ett brons från 2005 - nu knep han en ny tredjeplats.

Den här gången med mersmak efter en SM-finaldag som bjöd på krascher, vurpor och en hel del dramatik.

- Med tanke på hur dagen blev är jag nöjd med bronset, säger Tommy efteråt.

Men visst syntes en aning besvikelse i hans ögon efter att ännu en gång fått se de två veteranerna Stefan Svensson och Posa Serenius före sig i resultatlistan.

- Det här var härligt, utbrast Stefan Svensson efter att ha snuvat Posa Serenius på hans 21:a guld.

Tommy Flyktman stod för flera starka heat, men också för en rejäl  vurpa när han fick ett rejält kast bara 40 meter från mål i ett av heaten.

Men Flyktman reste på sig och tog sig till en A-final efter att ha vunnit B-finalen överlägset. I A-finalen hängde han dock inte riktigt med, men det blev ändå en meriterande bronsmedalj.

Läs mer i måndagens SA.