Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företag utger sig för att ringa från Telia

Säljarna från IT-butiken, ringer på uppdrag av Swedfone. De ger sken av att de samarbetar med Telia, men det är enligt Telia falsk marknadsföring. Salabon Christina Berglind är en av dem som har råkat ut för deras aggressiva marknadsföring.

– Försäljaren som ringde sa att Telia hade tappat 200 000 kunder inom ett år och att de nu skulle gå över till ett mobilt nät, berättar Christina Berglind.

Hon fortsätter:

– Jag tänkte att varför har inte Telia gått ut med det här till sina kunder.

Christina Berglind tyckte att det var fler saker som inte stämde med erbjudandet.

– Jag frågade om jag kunde återkomma när jag hade tänkt på saken. Men då hade försäljaren inget telefonnummer som jag kunde nå honom på. Det tyckte jag var lite konstigt. Bevisligen hade han en telefon eftersom han ringde till mig, säger Christina Berglind.

Företaget Swedfone är ett företag som Telia känner till sedan tidigare.

– Det är ett av de företag som vi märker agerar aggressivt just nu, säger Hans G Larsson, informationsansvarig på Telia.

De kallar företagets försäljningstaktik för vilseledande marknadsföring. Telia kan inte gå emellan och stoppa överflytten från Telia om en kund ingår ett avtal med ett annat företag.

Swedfone, som har sitt säte i Uppsala, har ett flertal gånger blivit polisanmälda. Uppsalapolisen har tidigare uppgivit att småföretagare anmält företaget för vilseledande marknadsföring.

Polisen i Västmanland har dock inte fått in några anmälningar ännu.

– Det kan vara så att de inriktar sig på ett område i taget. Men jag uppmanar privatpersoner att polisanmäla om någonting är konstigt, säger Agneta Massaro på polisens bedrägerirotel i Västmanland. Telias informationsansvarige Hans G Larsson dementerar att Telia skulle ha något samarbete med Swedfone över huvudtaget.

– En kollega till mig sitter just nu med ett ärende där en kund har polisanmält just det här företaget, säger Hans G Larsson.

Han fortsätter:

– Vi kallar det för vilseledande marknadsföring, där företaget slirar med sanningen. De säger bland annat att vi har lagt ned en telefonstation och att kunden ska överflyttas till dem. Det finns lika många historier som det finns försäljare, säger Hans G Larsson.

Telia uppmanar allmänheten att agera om de råkar ut för försäljarnas vilseledande marknadsföringen.

– Det är viktigt att man anmäler till Konsumentverket och till Post- och telestyrelsen. Det är bara myndigheterna som kan sätta stopp för de här företagen, säger Hans G Larsson.

Warsame Osman, ansvarig på Swedfone, hävdar att säljarna ska ha ett manus som de inte får avvika från.

– Att ljuga är ingenting vi förespråkar. Vi tycker att det är jätteviktigt med kvalitet. Har vi problem ska vi åtgärda problemen, säger Warsame Osman.