Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försökte lura till sig jobb genom att krossa tegel

Mannen misstänks ha försökt lura till sig hantverksjobb genom att slå sönder tegelpannor. Nu polisanmäls händelsen som försök till bedrägeri.

En kvinna i Heby fick i helgen oväntat besök av en engelsktalande man som uppgav sig för att vara hantverkare. Mannen berättade att han stannat till vid kvinnans hus för att han sett att hon behövde byta ut sina tegelpannor. För att undersöka saken närmare ska mannen ha klättrat upp på taket och sedan kastat ner tegelpannor som han påstod var trasiga. 

Mannen ska ha övertygat kvinnan om att hans företag skulle komma och laga taket till en kostnad av 3000 kronor. 

Kvinnan blev dock misstänksam och när hon kollade upp mannens företag visade det sig inte finnas. Senare ska hon även ha fått hjälp att undersöka sina tegelpannor och då ska en hammare ha hittats på taket. Kvinnan misstänker att mannen använt hammaren för att krossa tegelpannor och därmed "bevisa" att taket behöver lagas.

- Det här är klassiskt tillvägagångssätt för bedragare. Vi har sett olika versioner av det otaliga gånger, säger Christer Nordström vid Uppsalapolisen. 

- Det typiska är att en mycket trevlig men främmande person ringer på dörren och erbjuder någon slags tjänst. Inte sällan försöker denne också ta sig in i huset. Det gäller att vara oerhört kritisk till den här typen av säljare och inte släppa in någon, säger Christer Nordström, som understryker vikten av att alltid kolla upp om företaget som man köper tjänster från finns. 

- Den som utsätts för den här typen av bedrägerier ska omedelbart ringa polisen. Det är viktigt för oss att snabbt ta reda på vilka de här personerna är så att det går att undvika att fler utsätts, säger Christer Nordström.

Männen som skulle lagat Hebykvinnans tak dök aldrig upp och fick inte hennes pengar. Händelsen är anmäld som försök till bedrägeri.

Läs också: Fakturabedragarna blir allt skickligare

Läs också: Barnorkestern Viltstråken lurad av storbedragare

Läs också: Någon beställde varor i hennes namn