Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotbollsfantasten Lars-Erik från Tullsta och Ransta gick till sjöss innan han mötte kärleken i Luleå

Vår käre Lars-Erik Thulin har gått ur tiden. Lars-Erik blev 81 år och var den andra i en syskonskara av tre barn.

Han föddes i Tullsta utanför Sala 1937. När Lars-Erik var sex år flyttade familjen till Ransta. Hans stora ungdomsintresse var fotboll. 1959 gick han till sjöss och seglade bland annat med Svenska Amerikalinjens m/s Kungsholm. Under årens lopp har han besökt 38 olika länder.

1961 blev han anställd vid flygvapnet, F1 i Västerås och gick utbildning till flygtekniker 1962-1963. Lars-Erik var på militärövning i Boden 1964. Då träffade han sin blivande fru, Estrid Eriksson, på Sjögrens konditori i Luleå och kärlek uppstod. Då bytte Lars-Erik samma år arbetsplats till F21 i Luleå och där blev han kvar till pensioneringen 1997.

Lars-Erik och Estrid gifte sig 1967. Han blev änkeman 1997 men engagemang i ett flertal ideella föreningar gav honom många vänner och glädje i tillvaron. Som person var han hjälpsam, ödmjuk och generös och hade stor vänskapskrets. Han lämnar ett stort tomrum efter sig och är oändligt älskad och saknad av oss alla.

Gudrun Eriksson, Estrids brorsdotter, samt Kjell-Ove Thulin, bror