Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Greps när han skulle återföra ett barn till Norge – benådades av presidenten

 
Fängslade Salabon Daniel Bakke
Visa alla artiklar

Vid 17-tiden på tisdagen landade Salabon Daniel Bakke på Arlanda efter nära fyra år i tunisiskt fängelse. SA och VLT var på plats och träffade honom när han återförenats med sin familj.

Annons

Det hela började 2012 när Daniel Bakke och Pelle Helgesson reste till Tunisien tillsammans med en norsk kvinna. Pappan till hennes barn hade rest till Tunisien och tagit med sig det gemensamma barnet. Norskan tog då hjälp av det företag som Bakke och Helgesson jobbade för och gav dem i uppdrag att återföra barnet till Norge. Men innan de båda männen hann försöka hämta barnet greps de och kvinnan av tunisisk polis.

Bakke och Helgesson misstänktes för bland annat förberedelse till kidnappning. Efter många vändor i tunisiska domstolar dömdes de båda männen till långa fängelsestraff.

Christian Franzetti, bror till Bakke, berättar för SA att Bakke för ungefär tre veckor sedan benådades av Tunisiens president och att det är därför han nu kan återvända hem. Men Bakkes vän och kollega Pelle Helgesson har inte frigivits och sitter kvar i tunisiskt fängelse.

Se hela live-sändningen från Arlanda här: