Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GW:s teori: Maken dränktes i ett badkar

Kriminologiprofessorn Leif GW Persson lanserar sin teori i Expressen kring hur den mordmisstänkta 41-åringens make omkom i Hjälmaren förra året.

Leif GW Persson har besökt sommarstugan strax söder om Arboga där den nu mordmisstänkta 41-åringens make hittades död under oklara former i augusti förra året, och där 41-åringens pappa hittades död och mamma svårt skadad för knappt två månader sedan.

GW menar att 41-åringens förklaring till drunkningstillbudet inte stämmer. Där maken hittades av räddningstjänstens personal som var först på plats, är det enligt GW Persson, närmast omöjligt att drunkna med tanke på att det bara är cirka en meter djupt.

Hans teori är således att maken dränktes i ett badkar i huset och sedan forslades de cirka 50 meterna till bryggan för att där dumpas i sjön.

Kammaråklagare Johan Fahlander, som tillsammans med kollegan Jessica Wenna, leder utredningarna kring de båda misstänkta mordfallen, vill inte kommentera GW Perssons teori.

– Jag säger i det här skedet ingenting om utredningen.

Finns det någon substans i GW:s teori?

– Jag svarar inte på något som har med utredningen att göra, upprepar Johan Fahlander.

På fredag ska, enligt tingsrättens beslut, åtal vara väckt. Men utredningen har inte nått dit än.

– Som det ser ut idag kommer vi att vända oss till tingsrätten med begäran om förlängd åtalstid. Utredningen är helt enkelt inte klar ännu även om att jag vet att det jobbas febrilt med båda ärendena, säger Fahlander.

Innebär det att ni kommer begära de båda misstänkta fortsatt häktade?

– Ja, om inget annat framkommer de närmaste dagarna, säger Fahlander.

Riktar ni misstankar mot flera personer än de två som just nu sitter häktade?

– Som sagt, jag kommenterar över huvud taget inget som har att göra med själva utredningen att göra, slutar Fahlander.