Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blir ny chefredaktör för Sala Allehanda

Just nu genomför tidningarna i Västmanland en omorganisation, genom den ska den lokala journalistiken lyftas i alla kanaler. För Sala Allehanda innebär omorganisationen att redaktionen utökas med två medarbetare varav en blir chefredaktör och nyhetschef.

Anmäl text- och faktafel

Mats Wikman, i dag nyhetschef för tidningen, får den nya tjänsten.

– Att vara chefredaktör på Sala Allehanda är det finaste jobb man kan ha. Sala är mitt hem sedan 35 år och för mig är Sala och Heby världens centrum, där det verkliga i livet händer. Det ska bli fantastiskt kul att få jobba med att ännu mer sätta det lokala i fokus tillsammans med alla härliga medarbetare på SA, säger han.

Daniel Nordström kommer fortsatt att vara ansvarig utgivare för tidningarna i Västmanland.

– Jag har flera gånger påpekat hur tacksam jag är över engagemanget hos våra läsare. Budskapet från dem är att de efterfrågar ännu mer lokal journalistik. Det har vi lyssnat på. Denna förändring kommer att göra samtliga titlar i Västmanland ännu mer lokala, säger Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare för VLT.

I den förändrade organisationen som just nu förhandlas är planerna att VLT ska skapa en ny lokal deskorganisation för att stärka det digitala arbetet. Samtidigt ska printenheten utökas för att göra papperstidningen ännu bättre, en lokal chef ska även rekryteras för VLT:s sportorganisation.

I omorganisation blir Helena Tell chefredaktör och nyhetschef för Bbl/AT, Julia Engström får samma tjänst på Fagersta-Posten.

- Helena Tell, Julia Engström och Mats Wikman kommer att bli perfekta i sina roller. Alla tre är duktiga medarbetare med mycket god känsla för lokal journalistik. Jag är mycket glad över att vi har lyckats rekrytera just dessa tre till de olika rollerna, säger Daniel Nordström.