Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Affärssatsning på gång i Morgongåva

Domarbo Skog vill bygga två affärshus, till att börja med, bredvid gamla macken i Morgongåva. Om tidsplanen går som på räls kan bygget vara igång inom ett år.

Annons
Den gula och den röda byggnaden är de två affärshus Domarbo Skog vill bygga. Till höger står Viksdal-huset som finns i dag. Illustration: Torget Arkitekter AB.

Ett markbyte mellan Heby kommun och Domarbo Skog skulle innebära att den affärssatsning som betyder att två hus byggs bredvid den gamla macken kan vara igång inom ett år.

– Det finns redan intressenter. Bland annat kafé, hälsokost och frisör, säger Charlotte Wall, vice vd på Domarbo Skog.

Till att börja med är det tänkt att ett eller två hus ska byggas. Sedan kan det växa vid behov. Förhoppningen är att affärer vid nya Uppsalavägen ska locka personer som passerar att stanna till, samtidigt som det blir en stadskärna för Morgongåvaborna.

– Vår intention är inte någon lyxgalleria. Men det ska vara snyggt och trevligt. Vi vill se till att den lokala marknaden klarar av att hyra, säger Charlotte Wall.

Under denna månad kommer ett eventuellt markbyte diskuteras på ett kommunstyrelsemöte. Kommunen är intresserade av Domarbo skogs mark eftersom det skulle kunna möjliggöra en gångtunnel under järnvägen i framtiden.

Läs mer i fredagens SA.

Mer läsning

Annons