Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever måste trängas i skolans lokaler

Det är trångt för eleverna som går i förskoleklassen på Harbo skola. Sedan i våras är en av skolans moduler tömd och stängd men den har inte ersatts av någon ny.

Annons
Robert Arvidsson går i förskoleklassen på Harbo skola. Hans pappa, Mathias Arvidsson, är kritisk till att kommunen fortfarande inte har bytt ut modulen vid Harbo skola. Just nu samsas många barn på liten yta. Foto: Camilla Röjerås

Både elever och föräldrar är trötta på lokalproblemen på Harbo skola. Nu till hösten hade en ny modul utlovats för att förskoleklassen skulle få egna lokaler. Någon ny modul har det inte blivit och förskoleklassen är fortfarande tvungen att dela lokaler med fritids.

– Vissa dagar är de 70 barn som delar en yta på 200 kvadratmeter. Därtill måste man räkna bort yta för personalutrymmen och kök. Det kan vem som helst förstå att det blir trångt och höga ljudnivåer. Vi föräldrar oroar oss givetvis för våra barn men vi tänker också på personalen som ska försöka bedriva en kvalitativ verksamhet i dessa lokaler, säger Mathias Arvidsson som har sin son i förskoleklassen.

Skolan har blivit erbjuden en modul som skulle kosta sju gånger så mycket som den som används i dag, alltså 350 000 kronor i månadshyra.

– I stället har vi sagt att vi antingen kollar vidare efter en ny, det görs nu, eller åtgärdar den dåliga grunden i den befintliga modulen, säger Emma Burstedt, förvaltningschef i Heby kommun.

Rektor Gunilla Gustafsson har inte upplevt att problemen skulle vara så stora som föräldrarna beskriver det.

Läs mer i måndagens SA.

Mer läsning

Annons