Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emma tog det vinnande fotot: "Jag bara såg bilden framför mig"

Hackspettar, änder, maskrosor och det första doppet. Motiven på de inskickade bilderna till Månadens bild var många, men bara en av dem tog hem vinsten.

Annons
Den här bilden är tagen en kväll vid öjesjöbrännan.Foto: Emma Ählström

I maj blev det två lyckliga vinnare i SA:s Månadens bild. De båda bilderna föreställde solnedgångar, och det var omöjligt att välja ut en vinnare av de två. Att tävlingen hade två vinnare har inte hänt tidigare i tävlingens historia.

Även under juni kom det in en vacker bild på en solnedgång vid Öjesjöbrännan, och med sitt djup och sin dramatik knep den förstaplatsen. På bilden speglar sig träden i det spegelblanka vattnet, och man kan nästan se hur molnen rör sig över himmelen.

– Vi var ute och åkte med bilen när vi åkte förbi det där, jag bara såg bilden framför mig och tänkte "det där blir fint", säger fotografen Emma Ählström.

Emma Ählström tog den vinnande bilden.Foto: Privat

Hon flyttade upp till Västerfärnebo från Stockholm med familjen runt årsskiftet, och har sedan dess varit vid Öjesjöbrännan flera gånger. En gång var det vinter och fullt med snö, en stor skillnad mot det motiv som hon i våras fångade och skickade in till tävlingen.

Emma Ählström fotograferar mycket med mobilen, och tycker mest om att fotografera just naturmotiv.

– Det blir mycket natur, blommor och sådant, säger hon.

Hon tycker om att experimentera med olika ljus och väder, och kan också ändra i inställningarna i efterhand ibland.

– Men oftast går jag tillbaka till originalet i slutändan, det brukar bli bäst, skrattar Emma Ählström.

Vill du också vara med och tävla i Månadens bild? Ladda upp din bild HÄR.

Ett urval av de bilder som skickades in i juni:

Vita ungar i andfamiljen, som vilar ut i solskenet vid Måns Ols badet.Foto: Roger Borlund
Väldigt fascinerande att se hackspetthonan mata sin unge, hon hackade omsorgsfullt jordnöten först, Skräddarbo, Möklinta, 180624!Foto: Ylva Welén
Hackspetteföräldern matar nyfödd hackare vid fågelbordet.Foto: Janne Wallgren
Jag och min son på 1 1/2 tog en morgon promenad när han plötsligt stannade och luktade på maskrosorna vid vägkanten.Foto: Emma Andersson
Vi är många Salabor, stora som små, som gungat i det här skeppet i Stora lekparken. Min systerson Nicolas styr skutan med lite hjälp på traven av sina kusiner :)Foto: Sandra Persson

Mer läsning

Annons