Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraftfullt klimattänk från Tärnsjö Garveri: "Ska producera läder helt fritt från CO2"

Tärnsjö Garveri ska med hjälp av Energikontoret i Mälardalen sänka sin koldioxidpåverkan med 450 ton per år.

Annons
Foto: Pressmeddelande Energikontoret i Mälardalen

En kartläggning av verksamheten visade på att det finns stora besparingar att göra vad gäller energianvändning och klimatpåverkan för Tärnsjö Garveri. Den största åtgärden blir att byta ut oljeledningarna mot miljövänligare pelletsbränsle, vilket kommer leda till minskade driftskostnader.

Tärnsjö Garveri kommer i och med detta att spara klimatet 450 ton koldioxid per år, det motsvarar utsläppen från ca 250 bilar som körs normalt under ett år tid.

Beviljas investeringsstöd

Tärnsjö Garveri är en del av Mälardalens nätverk för energieffektivisering och har beviljats investeringsstöd från Klimatklivet för att minska sin klimatpåverkan. Klimatklivet delas ut av energimyndigheten och avser att stödja lokala initiativ för att minska koldioxidutsläpp.

”Vårt deltagande i nätverket och Energikontorets stöd har hjälpt oss att komma framåt. Tack vare det beviljade investeringsstödet från Klimatklivet uppnår vi vårt hållbarhetsmål, att Tärnsjö Garveri ska producera läder helt fritt från CO2” säger Torgny Eriksson, Tärnsjö Garveri, i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons