Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räddningstjänsten släckte skogsbrand stor som en fotbollsplan vid Ämsjön – sommarhus hotades

Räddningstjänsten bekämpade en skogsbrand stor som en fotbollsplan utanför Vittinge under måndagen. Ett femtontal brandmän arbetade vid platsen och vid 18-tiden var branden släckt.

Annons

Vid 15.15-tiden kom larmet om en skogsbrand vid Ämsjön utanför Vittinge i Heby kommun. Räddningstjänsten var på plats med ett femtontal brandmän vid branden där det brann på en yta stor som en fotbollsplan.

Inledningsvis var branden inte under kontroll, men vid 17-tiden kunde räddningstjänsten ringa in branden. Ett sommarhus som ligger i området hotades inledningsvis av branden, men räddningstjänsten lyckades avstyra lågorna från huset.

– Vi har ringat in branden och hindrat spridning till sommarhuset. Det vi gör nu är att försöka få kontakt med markägaren för att kunna lämna över brandbevakningen så småningom, säger Björn Johansson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Vid 18-tiden var branden släckt och räddningstjänsten kunde avsluta sitt arbete vid platsen. Ärendet kommer nu att lämnas över till markägaren för fortsatt bevakning av platsen, det skriver P4 Uppland.

Platsangivelsen på kartan är ungefärlig och baseras på initiala uppgifter.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons