Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snickarglädje är hans nya företagssatsning

Med Lektema, som gör exklusiva lekstugor, har Vittingeentreprenören Tobias Francis gjort succé. Nu satsar han på ett nytt företag som gör snickarglädje.

Annons
Tobias Francis med snickarglädje i händerna.

Det är snirkliga trädekorationer som pryder verandor eller räcken – snickarglädje är en detalj som för många ger ett hus karaktär.

– Snickarglädje görs knappt längre. Antingen för att snickarna inte vet hur man gör eller för att det blir för dyrt, säger Tobias Francis.

Han fick idén till sitt nya företag när en kund frågade om han kunde göra snickarglädje till en lekstuga. Tobias Francis gjorde designen i ett datorprogram och skickade den sedan till ett företag i Västerås.

– De gör vanligtvis fodral till instrument och var vana vid att fräsa ut former ur plywood. Resultatet blev jättebra. Det är enkelt att göra varierade layouter och anpassa formen efter olika hus.

Precis som Lektema började med en annons på Blocket så fick det nya företaget sin start på nätet. Tobias Francis lade upp en bild på snickarglädje på Instagram och fick snart mycket respons.

Sedan några månader har han en hemsida där kunderna kan välja mellan olika layouter eller föreslå en egen.

– Det är ett bra sätt att testa en företagsidé utan att behöva ta stora risker. Både kunder och återförsäljare har visat intresse. Fortsätter det här så kommer jag behöva anställa någon mer till Lektema så att jag kan jobba med Gaveldekor.

Mer läsning

Annons