Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tioårsfest för Nova i Heby

I våras tog Kaj Söder, som är förvaltningschef i Heby kommun, initiativet till att ordna en 10-årsfest för Nova.

Annons
Novapersonalen. Bild: Privat.

-Detta är en verksamhet som vi i Heby kommun är stolta över. Det är en verksamhet som har fått hjälpa många ungdomar, berättade Kaj för ett 60-tal personer som hade kommit till festen i Folkets park torsdagen den 2 september.

Inbjudan hade hörsammats av nuvarande och tidigare elever, föräldrar, personal, rektorer och även en del politiker. Efter förfriskningar gav sig elever och föräldrar ut på en tipsrunda med 21 frågor med anknytning till Novas verksamhet under de tio åren. Vinnare blev Love Lagerkvist som lyckades pricka in 18 rätt.

Alla minglade runt och pratade med varandra. Det var roligt att återse gamla vänner, som man inte träffat på ett bra tag. Samtalen fortsatte vid borden samtidigt som man tog del av smörgåstårtan. Under tiden rullade ett bildspel med foton från åren som gått. Leif Lundberg visade några filmsekvenser från en julavslutning och en sommaravslutning.

Några politiker hade också tagit ledigt en stund från valrörelsen och kommunalrådet Carina Schön, s, överräckte en fruktskål till Novas nya rektor Eleonore Sikström, Marie Willén, c, som var ordförande i nämnden då man beslutade att starta Nova gratulerade med en blomma och uttryckte sin glädje över verksamheten. Josef Paulson sjöng några egna låtar och Tomas Eriksson överräckte en tavla som han själv hade gjort.

Då Nova inbjuder brukar det alltid vara en god uppslutning och så även den här gången. En hel del tidigare elever behåller också kontakten fast det har gått flera år sedan de slutade. Under dessa tio år är det 26 elever som genom Nova har fått en god grund för att kunna gå vidare till gymnasiet. I höst har Nova nio elever.

– Jag tycker att det här är en verksamhet som har varit så bra för så många elever och därför känns det roligt att vi har fått uppmärksamma detta med en fest, säger Kaj Söder.

Efter firandet i Folkets park var det Öppet hus under en timme i Novas lokaler i den gula villan vid gamla skolan i Heby.

Enar Olsson

Kommunalrådet Carina Schön, s, överräckte en fruktskål till Novas nya rektor Eleonore Sikström. Bild: Privat

Mer läsning

Annons