Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hedersmedlemmen Bo drog igång båtracet i Lillån till förmån för Lions hjälpverksamhet

Bo Tegenborg har lämnat oss, hastigt och oväntat. När vi fick beskedet att Bo hade gått bort, några dagar före jul, hade vi bara någon vecka tidigare tillsammans njutit av de vackra julsångerna vid Lions Lucia-firande.

Under mer än 45 år som Lionsmedlem i olika klubbar i Sverige, Genarp, Tranås, Stockholm och Upplands Väsby brann Bo Tegenborg för Lions sak, något som han visade när han kom till Lions i Sala som medlem år 2002. Bland annat drog han igång Lions båtrace i Lillån, ett lotteri för att samla medel till Lions hjälpverksamhet.

Båtracet förändrades sedan till Bollracet i Lillån. På grund av ett sviktande hjärta blev Bo tvungen att trappa ner sitt engagemang i klubben 2007 och året efter utsågs han till hedersmedlem i Lions Club Sala. Aktiviteten med Bollrace i Lillån lever kvar, men har förändrat form och finns nu som Lions Barnens dag i Sala.

Bo fortsatte genom åren, trots att hjärtat ibland ville annat, ändå att delta i många av klubbens möten och olika aktiviteter och hade alltid ett leende på läpparna när vi möttes. Vid klubbens första månadsmöte i september 2017 fick Bo ta emot en utmärkelse för 45 års medlemskap i Lions av distriktsguvernören Lena Carlgren. Bo deltog fortsatt i klubbens alla månadsmöten under hösten och vi hade glädjen att träffa honom så sent som vid klubbens eget lussefirande de första dagarna i december förra året. Beskedet om Bo Tegenborgs bortgång kom därför mycket överraskande för oss alla och saknaden är stor.

Kamraterna i Lions Club Sala genom Hans Karlsson