Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hugo Andersson var engagerad i såväl politik, kyrka och föreningsliv

Vi har nåtts av budskapet att Hugo Andersson, Salbohed, har avlidit.

Anmäl text- och faktafel

Hugo Andersson var en engagerad socialdemokrat med förtroendeuppdrag i politiken och organisationslivet såväl i Västerfärnebo som i Sala. Han var även aktiv i nykterhetsrörelsen.

Inom politiken i Sala fanns hans engagemang i kommunrevisionen samt i kyrkopolitiken i Västerfärnebo församling där han var ledamot i kyrkofullmäktige och kyrkorådet samt kyrkvärd.

I dåvarande Västerfärnebo Arbetarekommun och senare Västerfärnebo socialdemokratiska förening som Sala Arbetarekommun var han under ett antal år verksam inom olika uppdrag. Broderskapsrörelsen-Kristna Socialdemokraterna i Västmanland och Sala-Heby Broderskapsgrupp var en annan verksamhet där Hugo lade ner mycket arbete och var engagerad i.

Hugo Andersson hade också uppdrag i landstingspolitiken och var ledamot i landstingsfullmäktige under ett antal perioder och även under en period vice ordförande i sjukvårdsstyrelsen för Sala-Heby.

Sitt yrkesverksamma liv hade Hugo Andersson i Vägverket med stationering i Salbohed.

Hugo Andersson var en positiv person med omtanke om andra människor.

Våra tankar går till hans familj.  Nu kan vi bara tacka för den tid vi fick möjlighet att ta del av Hugo Anderssons arbete inom det socialdemokratiska partiet.

Glenn Andersson

Ordförande för Arbetarekommunen och Socialdemokraterna i Sala