Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Huskyhunden Ty på rymmen i Heby: "Trodde först det var en varg"

Sedan två-tiden på fredagseftermiddagen har huskyn Ty varit ute på äventyr. Det var nämligen då som han grävde sig ur hundgården, slet upp ett stängsel och tog sig runt till löptikgården. När grannen försökte fånga in honom sprang han till skogs.

Anmäl text- och faktafel

När Sala Allehanda ringer upp huskyhunden Tys husse, Andreas Hedberg, har han tillsammans med sin sambo precis kört iväg från den plats där Ty senast syntes till. De var på jobbet när rymningen inträffade i fredags och har sedan dess försökt hitta Ty, men utan resultat.

– Utifrån de tips som kommit in tror vi att han har rört sig från Nickbo, genom skogen, och vidare bort mot sör hårsbäck. Nu har vi snurrat runt en stund och åker hemåt i väntan på fler tips, säger han.

Ett antal tips har mycket riktigt kommit in både under fredagen och lördagen. Vid halv fem-tiden i fredags ska en granne ha sett Ty, och först trott att det var en varg.

– En av grannarna trodde först att det var en varg, han är ju grå och ganska varglik men Ty är ju bara en stackars husky som är på rymmen, säger Andreas Hedberg.

Trots likheten med varg på långt håll så beskriver Andreas Ty som en ganska normalbyggd, tvåårig husky med grå täckning och vitt under magen. Till personligheten är han vänlig, men kan nu efter rymningen vara lite skygg och rädd.

– Ser man honom så får man gärna höra av sig till oss. Man kan försöka fånga in honom med mat, han är inte aggressiv eller farlig. Just nu är det ganska varmt så förhoppningsvis ligger han i skuggan någonstans och vilar sig, säger Andreas Hedberg.

Tys husse och matte är givetvis oroliga för att Ty ska bli påkörd om han springer ut på vägen och spanare uppmanas att höra av sig här.