Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idrottsprofilen Arne Forsgren var mycket engagerad

För två veckor sedan nåddes vi av beskedet att Arne Forsgren, en av Salas idrottsprofiler, gått ur tiden i en ålder av 80 år.

Arne blev redan som tonåring medlem i IFK Sala och idrotten han trakterade var fotboll och då främst som en i klubbens backlinje. Det blev en hel del matcher i det blåvita matchstället, 334 för att vara exakt och det innebar också att han var en av spelarna i klubben som erhållit Silverbollen. För det krävdes minst 200 matcher.

Fotbollsintresset innebar också ett stort engagemang när planerna startade i IFK att anlägga en fotbollsplan vid föreningens idrottsgård vid Annedal. Han var tillsammans med bland andra bröderna Agemalm, Kalle Lundell, Gunnar Olsson och Erik Svennberg en av de drivande som lade ner åtskilliga ideella timmar som möjliggjorde att det idag finns en fantastisk fotbollsplan vid Annedal till gagn för både träning och matcher för framför allt ungdomsfotbollen. Förutom många år i fotbollssektionen satt han 15 år i huvudstyrelsen i IFK Sala och mellan 1971 och 1974 var han dessutom ordförande i föreningen.

Under den tiden bildades också Sala FF som var en sammanslagning mellan IFK Salas och IF Nordens fotbollssektioner och blev i sin ordföranderoll mycket involverad i det arbetet. I Sala FF var han under flera år föreningens kanslist i slutet på 1980-talet och början på 1990-talet.

Många förknippar annars Arne med bowling och då främst som den som förestod bowlinghallen när den byggdes och startade i källarplanet på Idrottshallen i mitten på 1960-talet. Det var först då bowlingen startade på riktigt i Sala, innan dess fanns bara några enstaka spelare som var hänvisade till Västerås.

Nu när Arne lämnat jordelivet så går våra tankar till Arnes anhöriga som i flera led fortplantar Arnes idrottsintresse genom både barn och barnbarn i både fotboll och bowling. Vila i frid Arne.

Salas idrottsvänner genom Åke Lantz