Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Informationssida om Ransta skola publicerad snabbare än utlovad – men var finns den?

Artikel 6 av 19
Skolbygget i Ransta
Visa alla artiklar

Kommunikationen har varit den största bristen i arbetet med nya Ransta skola, det har både politiker och ortsbor uttryckt. Nu har kommunen skapat den utlovade projektsidan om Ransta skola. Men helt lätt är det inte att hitta till den efterfrågade informationen.

Annons

Så här ser projektsidan för bygget av Ransta skola ut.

Redan i fredags lade Sala kommun upp en projektsida på sin sajt där det går att läsa om bygget av nya Ransta skola. Det står om målsättningar, vilket skede arbetet är i just nu och vad som hittills gjorts.

LÄS MER: Vice ordförande i skolnämnden - "Projektet har varit dåliga på att informera"

Sajten kom upp dagen efter att SA publicerade en artikel där ansvariga tjänstemän för skolbygget i Ransta gav svar på några av de frågor som väckt oro bland ortsbor. Det handlade bland annat om den bristande kommunikationen mellan projektet och allmänheten, något som fått kritik från både politiker och Ranstaföräldrar. Då lovade projektledare Urban Ekström att en sida med information om projektet skulle komma upp inom två veckor. Men det tog alltså inte mer än ett dygn innan den var online.

LÄS MER: Därför behövs en kontroversiell arkitekt vid bygget av Ransta skola

På sociala medier har flera Ranstaföräldrar välkomnat sajten och att information om bygget nu är publik. Men kanske finns det ytterligare förbättringsmöjlighet i att tillgängliggöra informationen. Projektsajten är nämligen inte helt lätt att hitta.

Varken på förstasidan på Sala kommuns nya eller gamla sajt (båda används fortfarande) finns någon länk till projektsidan. Inte heller på Ranstas skolas sida finns en länk till projektsajten och den som söker kommunens respektive sidor får scrolla långt ner innan rätt sida dyker upp.

LÄS MER: Föräldrar oroas över att Ransta skola blir utan klassrum

Annons