Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inger Elison (C) var en person med ett stort hjärta som värnade om sina medmänniskor

Inger Elison, Ransta, en av länets främsta företrädare för Centerpartiet och Centerns kvinnoförbund, har gått bort.

Inger Elison var under åren 1986-1994 distriktsordförande för Centerns kvinnoförbund i Västmanland. Hon var också ledamot av Centerns kvinnoförbunds förbundsstyrelse under perioden 1987-1997 samt ordförande i dess valberedning 1999-2000.

Inger Elison valdes in i landstingsfullmäktige i Västmanland redan 1982 och var Centerpartiets gruppledare och oppositionsråd i Landstinget Västmanland under två mandatperioder mellan 1999-2006. Inger var även aktiv i politiken i Sala kommun.

År 2002 tilldelade Centerpartiet i Västmanland Inger Elison Guldnålen för att uppmärksamma hennes viktiga politiska insatser.

Intresset för vårt kulturarv, kvinnors och handens arbete tog sig bland annat uttryck i att Inger under åren 1994-1996 var vice ordförande i Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

Inger Elison var en person med ett stort hjärta som värnade om sina medmänniskor. För Inger var tillit en bärande idé såväl i det politiska arbetet som i mötet människor emellan. Inger var också mycket tydlig i sitt politiska arbete där hon speciellt uppmärksammade kvinnors rättigheter i familjelivet, arbetslivet, samhällsarbetet och politiken.

Det är med stor tacksamhet för Ingers oegennyttiga arbete som vi idag sänder våra tankar och stora medkänsla till Ingers familj i deras sorgearbete. 

Birgitta Andersson, regionråd, Region Västmanland

Carola Gunnarsson, fd kommunstyrelseordförande i Sala kommun