Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Alliansen har ingen kontroll över Salas ekonomi

Svar till Eric Thorsell (21/6).

Eric Thorsell påstår i ett debattinlägg att Socialdemokraternas förslag till budgetramar för år 2020 som kommunstyrelsen efter omröstning ställde sig bakom, innebär nedläggning av kulturskolan och landsbygdsskolor i kommunen. Detta är inte bara ett påhitt av Thorsell utan en ren lögn. Det finns inga sådana förslag i våra budgetdirektiv. Tvärtom innebär vårt förslag till ramar en stabilisering av kommunens nedkörda ekonomi för att kunna behålla skola och välfärd.

Fakta är också att det borgerliga styret, allians för Sala, redan har påbörjat nedskärningar av kulturskolan och som vi socialdemokrater har röstar emot.

Eric Thorsell är ingen privatperson. Han är aktiv centerpartist och tillhör styrelsen för centerpartiets kommunkrets i Sala. Det är utifrån den utgångspunkten som Thorsell agerar för att smutskasta det socialdemokratiska förslaget och skapa falska nyheter.

Sala kommun som styrs av en borgerlig allians med en centerpartistisk kommunstyrelseordförande har tappat kontrollen över kommunens ekonomi.

För 2018 är underskottet 36 miljoner kr och prognoserna för 2019 visar på stora underskott i både vård och omsorgsnämnden och skolnämnden, vilket kommer att resultera i ett nytt underskott för kommunen i årets bokslut. I en kommun av Salas storlek är detta väldigt allvarligt. Dessutom har kommunen stora kostnader för utköp av chefer, miljonböter för felaktiga upphandlingar och oreda i den kommunala verksamheten. Inga insändare finns från Eric Thorsell om detta. Varför? Jo därför att Thorsell som aktiv centerpartist inte är beredd att kritisera sina egna partikamrater som nu styr kommunen. Hade vi socialdemokrater styrt kommunen hade Thorsell haft otaliga insändare.

Ulrika Spårebo (S), oppositionsråd

Glenn Andersson (S), ordförande för Socialdemokraterna I Sala

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel