Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Allt är förstört på Gröna gången

Artikel 28 av 29
Träden vid Gröna gången
Visa alla artiklar

Nu är det gjort.

Skövlingen av dammvallarna längs med Gröna gången är avklarad. Hoppas att ni styrande är nöjda nu.

Hela proceduren är oerhört illa skött. Inte bara av de som styr kommunen, det gäller alla som haft makten sedan lång tid tillbaka.

Man har uppenbarligen inte velat se problemet, utan bara skjutit upp det hela tiden. Tills det sedan blir "för sent" och en "brandkårsutryckning" måste göras, och det blir jättebråttom att åstadkomma kalhygget.

Jag är helt övertygad om att vetskapen om hur det stod till med dammvallarna har funnits sedan länge. Men man har inte velat kontakta dem med kunskap om vilka åtgärder som behöver göras. UTAN att fälla alla träd. Varför?

Skyll nu inte på att "Länsstyrelsen kommer ge oss ett föreläggande, och det betyder att vi kommer att behöva avverka" (SA 18/5). Det hade Länsstyrelsen naturligtvis inte gjort om det hade skötts på rätt sätt och åtgärder vidtagits i tid.

En promenad vid Nakna gången är nu en smärtsam, sorgsen upplevelse. Det gör ont i själ och hjärta. Allt är förstört. Det ser förskräckligt ut.

Jag hoppas att man nu håller ögonen på vallarna vid Ekebydammarna och vår vackra stadspark, så att fadäsen inte behöver upprepas och det blir skövling där också.

Ta nu professionell hjälp i tid och låt allt kontrolleras, åtgärdas och förstärkas som det behövs. Av dem som kan. Så att vi inte behöver genomlida detta trauma en gång till.

Hela proceduren med Gröna gången/Nakna gången är oerhört sorgsen och tragisk. Det är beklagligt.

Det finns inga andra ord än; fy. Jag hoppas att ni skäms, alla ansvariga.

Märit Landberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel