Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Analogt lugn i Morgongåva

Jag håller med till stora delar om vad Eric Thorsell skriver i sin insändare angående utvecklingen i vår IT-uppkopplade värld. Det behövs inte mycket för att vi ska få ett helt gäng käppar i vardagshjulet så att vi står på huvudet rakt ner i forntiden.

Nu kanske den kopplingen inte ser så uppenbar ut, men jag märker ett uppsving i att fördjupa sig i hur man levde en gång i världen, utan mobiler. Då menar jag inte 60-80-talen, utan kanske närmare bestämt 600-800-talen.

Jag var på Arkeologdagarna vid Anundshög utanför Västra Aros för ett tag sedan. Det hela var riktigt gemytligt vill jag lova, och det fanns en hel hög av folk som hade anammat den gamla traditionen och hade klätt sig som man såg ut under vendel- och vikingatiden. Vi har flera större föreningar runtom som ordnar med diverse trevliga sammankomster där man sitter framför elden och är av- och nedkopplade.

Detta blir allt starkare för folk som inte vill vara i IT-bubblan hela tiden med den stress som det medför. Med det sagt så är dagens vikingar moderna och gör reklam för sina upptåg ute på webben. En annan sak som växer sig starkare är att bara få komma ut en sväng i naturen.

I Heby filar Liberalerna på en cykelled genom delar av kommunen. Ett stopp är Ramsjö vikingaområde i Morgongåva där man kan gå upp vid våra två runstenar och ta en fika medan man känner lugnet uppe vid gravhögarna. Sedan kliver man på hojen och far iväg, och bakom nästa krök väntar det analoga äventyret.

Mats Köbin

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel