Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Anhörigparkering vid kommunens särskilda boende för äldre i Sala

Vid Johannesbergsgatan 2 och vid Jakobsbergsgården finns anvisade separata parkeringsplatser till besökande till dessa boenden. Men var ställer man sig med bilen som besökande till Bryggeriet?

Det finns en gästparkering i närheten med sju platser och en med två platser, men de är oftast upptagna som gästparkering till intilliggande hyresfastigheter. Ingen är markerad speciellt för Bryggeriet. Vill man då parkera i närheten blir det på ställen där det är förbjuden parkering. Sen gäller det att hålla tummarna.

Närmaste större parkering är vid Jakobsbergsgården, men där är det markerat för besökande till det boendet och därmed förbjudet för andra. Hur har de som planerat detta i kommunen tänkt? Försvåra anhörigbesök till Bryggeriet eller parkera max två timmar i staden och sedan hoppas att passande bussturer går förbi. Därmed blir det automatiskt inte heller några långa besök. Hur det är vid Ekebygården med gästparkeringar har jag inte kontrollerat.

En lösning är förstås att vi som anhöriga vid Bryggeriet får låna en av kommunens bilar, eftersom dessa givetvis har rätt att parkera utanför entrén, där det är förbjuden parkering för oss övriga.

Anhörig utan parkering

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel