Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Är det så här vi vill ha vår framtida postservice?

Om vi konsumenter är missnöjda med en vara eller en firma kan vi alltid inleda en bojkott. Men när ett parasitföretag smyger sig på ett serviceföretag kan vi inte göra någonting. Trots att ingen eller bara några fåtal gillar det.

Jag tänker på Bring Citymail. Genom att ta russinen ur postverket som kataloger, föreningstidningar, veckotidningar, reklam och en del fakturor, ställer man vårt utmärkta serviceföretag PostNord under stor press. Skulle Bring vara en ärlig konkurrent skulle de ta över en stad, län eller landsända på lika villkor. Nu är man en parasit som bara tar de finaste bitarna.

Posten fick ett uppdrag av drottning Kristina 1636 att sköta posten. Det har skötts med en perfekt service. Nu kom ett parasitföretag under en borgerlig regering och tillåts att förstöra alltihopa. Hade det varit ett privat företag hade det aldrig fått ske.

Brings agerande är att "vi kör ut två gånger i veckan när det passar oss". Eller som ett Bringombud sa, "lägger jag ett brev fel, lägg det på den gula lådan så kommer den rätt".

Nu har kataloger, föreningstidningarna, veckotidningarna och reklammakarna lyckats.

Nu vill PostnNord köra ut varannan dag för att klara konkurrensen från ett parasitföretag.

Är det så vi vill ha vår framtida service? Nu när politikerna talar om miljö och att vi ska köra så lite bil som möjligt tillåter man Bring, vid sidan av PostNord, köra runt med 6-700 långtradare och över 6 000 personbilar varje vardag utan någon som helst samhällsnytta.

Om politikerna och ni företagare värnade om vår miljö skulle parasitföretag som Bring förbjudas. Kanske ingen stor miljösatsning för Sverige, men en miljösatsning som även vi gräsrötter skulle begripa.

Grattis Bring, nu har ni lyckats.

Bosse

Anmäl text- och faktafel

Svar direkt från Patrik Allinger, kommunikationsansvarig CityMail:

CityMail startade i maj 1991, då vi utmanade det svenska postmonopolet. Vi agerar i dag på en avreglerad postmarknad och följer de direktiv som PTS (Post och Telestyrelsen) satt upp. CityMail, liksom alla företag i Sverige, verkar därmed i en marknadsekonomi där konkurrensen gynnar kunden och ger en högre kvalité och ett bättre pris. Sedan nästan två år tillbaka ägs vi av ett privat tyskt investmentbolag. Bringkoncernen, som ingår i Posten Norge, har vi därmed inget samröre med i dagsläget. Vår egen fordonsflotta består totalt av cirka 500 cyklar, 260 El-cyklar, 370 bilar och 280 mopeder. 

Vår utdelningsmodell där post inte delas i ett område varje dag är klimateffektiv samt möjliggör för våra kunder (företag, myndigheter etc.) att besluta när försändelsen skall anlända till mottagaren. Vi arbetar också kontinuerligt med aktiviteter för att minska vår påverkan på miljön. Den största delen av vår post delas ut via cykel (närmare 60 procent) och vi strävar efter att minska utsläppen från våra fordon för att kunna erbjuda en både hållbar och effektiv utdelning. Exempel på detta är till exempel vårt utbytesprogram för bensindrivna mopeder mot elcyklar och att vi aktivt följer utvecklingen av alternativa, icke-fossila fordon och drivmedel.

Viktigt att poängtera här är att konkurrensen, alltså CityMail, inte är orsak till PostNords önskan att dela ut posten på två dagar. PostNord har en totalt dominerande ställning på vår del av den svenska brevmarknaden som avser försändelser upp till 2 kg. De har en marknadsandel på 87 procent (om man ser till omsättningen 2018) och 77 procent utifrån antalet utdelade brevförsändelser. CityMail har 19 procent av alla utdelade brevförsändelser och vi delar ut brev till 54 procent av Sveriges hushåll och företag. PostNord väljer själva hur de vill dela ut sin post och det är inget som vi kan påverka.  Det är dock så att den digitala utvecklingen som sker i samhället har en stor påverkan på hela postmarknaden och har medfört att brevvolymerna minskat dramatiskt de senaste åren, en trend som kommer fortsätta. Detta gäller både oss och PostNord och kommer påverka hela marknaden under lång tid framåt. Den innebär att det kommer krävas förändringar i hur och när posten delas ut för att möta detta och för att vi ska kunna fortsätta ha en väl fungerande brevutdelning i Sverige.

CityMail kommer fortsatt vara en viktig del av den svenska post- och paketmarknaden under många år framåt, alltid med fokus på att leva upp till vårt kundlöfte att dela ut rätt försändelse, till rätt mottagare i rätt tid.

Patrik Allinger, kommunikationsansvarig CityMail

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel